Ethereum til udrulning af Berlin-opgradering med 4 EIP’er

Mainnet-lanceringen, som forventes at finde sted den 14. april, indeholder fire Ethereum Improvement Protocols.

Efter måneders planlægning har Ethereum-samfundet lagt en tidslinje for sin kommende Berlin-opgradering og markeret en vigtig milepæl i sin udviklingskøreplan.

Berlin er planlagt til at gå live på Ethereum-mainnet ved blok 12.244.000 eller 14. april, Tim Beiko

Ethereum node-operatører rådes til at opgradere til en Berlin-kompatibel version hurtigst muligt for de tre testnet og inden 7. april for mainnet. Beiko forklarede:

“Ethereum-nodeoperatører bør opgradere deres noder inden gaffelblokken på de netværk, de vil deltage i. På grund af blokeringstidsvariationer anbefales det at opdatere flere dage før den forventede dato.”
Udvekslinger, tegnebogstjenesteudbydere og ETH- tokenholdere er ikke forpligtet til at gøre noget for at imødekomme opgraderingen.

I alt fire Ethereum Improvement Protocols, eller EIPs, vil blive implementeret via Berlin. De omfatter:

EIP-2565, som sænker omkostningerne ved ModExp-prækompilering
EIP-2929, hvilket øger visse gasomkostninger
EIP-2718, der introducerer en ny transaktionstype
EIP-2930, som inkluderer en transaktionstype med valgfri adgangslister.

Berlin følger opgraderingerne i Istanbul og Muir-gletsjeren, der fandt sted i henholdsvis december 2019 og januar 2020. Den nuværende opgradering blev opkaldt efter Devcon 0, som fandt sted i Berlin. Ethereums næste planlagte opgradering kaldes London, hvor Devcon 1 skete.

Ethereum kører stadig fremdriften i sin Ethereum 2.0-udrulning i december 2020 . Eth2 starter en flerårig opgradering af blockchain-netværket, da det forsøger at overgå fra sin eksisterende proof-of-work-konsensus til en proof-of-stake-model .

ETH-prisen steg 6,5% mandag til $ 1.767. Til nuværende værdier har Ethereum en samlet markedsværdi på $ 201 mia.